Brink Transport neemt nieuwe kraanwagen in gebruik

Brink transport uit Hardenberg heeft vorige week een nieuwe kraanwagen in gebruik genomen. Het betreft een Daf CF 85 spacecab van 410 PK waarop een 45 ton/meter Fassi kraan is gemonteerd. De truck is voorzien van een naloop gestuurde achteras waarmee een korte wending op smalle bouwplaatsen kan worden gerealiseerd. Dit speciale voertuig, waarvan er slechts een enkele in Nederland rondrijd, wordt ondermeer ingezet om de diverse ladingen die worden meegenomen voor transport zelfstandig te kunnen laden en/of lossen. Er kunnen diverse typen opleggers aan de truck worden gekoppeld. De kraan heeft een reikwijdte van bijna 20 meter en tilt dan nog 1550 kg. Over twee weken wordt een 3 asser gestuurde Broshuis teleoplegger afgeleverd die ladingen kan meenemen van maar liefst 30 meter lengte. Deze combinatie van truck en oplegger zal onder meer worden ingezet voor opdrachtgever Wavin Nederland BV. Brink beschikt voor deze speciale transporten over doorlopende breedte- en lengtevergunningen voor geheel Nederland en Duitsland. Dat het voertuig in de behoefte voorziet bij onder meer de klanten uit de regio is nu al gebleken, de kraanwagen is de eerste week al volop ingezet. Tevens zal de kraanwagen worden gebruikt om de afbouwboxen, voor opdrachtgever AfbouwBox BV, op de bouwplaats zelfstandig te kunnen laden en lossen. Op de foto is te zien hoe de kraan een materiaalcontainer van de Lennips Groep oppakt vanaf een project aan de Kruserbrink in Hardenberg. Bij dit soort transporten is het voortaan niet meer nodig om een aparte telekraan en vrachtauto in te huren maar kan dit zelfstandig door één voertuig worden uitgevoerd hetgeen de efficiëntie verbeterd en de CO2 uitstoot aanzienlijk verminderd.