Distributie Lengtegoederen

Voor het versturen van brieven maakt u gebruik van een postbode. Pakketten stuurt u met een pakketdienst. En standaard zendingen die op een pallet passen, kunnen met elk gewenste transporteur mee. Maar heeft u goederen die niet op een standaard-pallet passen, dan belt u ons. Vandaar Brink XL.

Transport lengtegoederen

‘Wat doet u met goederen die niet op een pallet passen?’

Bij ons kunt u terecht voor uw logistieke oplossingen voor goederen met afwijkende afmetingen. Denk bijvoorbeeld aan langgoed zoals houtpakketten, gipspanelen, aluminiumframes en dakkapellen. Ze zijn door hun combinatie van gewicht en afmeting lastig te hanteren. En daarmee ook extra gevoelig voor beschadigingen.

Dit type goederen is niet uniform. Voor een standaard transporteur zijn ze daardoor moeilijk in te plannen en te vervoeren. Wij zijn expert op dit gebied. Ons hele bedrijf is ingericht op deze lange lengtes. En niet op palletplaatsen. Dat vindt u terug in:

  • onze planning denkt in lengte x breedte x hoogte
  • ons op- en overslagteam die gewend zijn aan zijbelading
  • ons materieel met schuifzeilen, autolaadkranen, diepladers en meeneemheftrucks
  • onze gecertificeerde chauffeurs die kunnen laden/lossen op iedere locatie
Laden van lengtegoederen

Distributie van lengtegoederen is overigens niet hetzelfde als exceptioneel transport. Hiervoor zijn aangepaste voertuigen en vergunningen per project nodig. Exceptioneel transport is vaak eenmalig. Heeft u exceptioneel transport? Bespreek dan de mogelijkheden met ons.