HVO

Brink XL serieus op weg naar 0% CO2!

Als we met elkaar de wereld weer een stukje beter willen maken dan moeten we niet te lang stil blijven staan bij wat in het verleden fout is gegaan. Wij steken onze energie liever in zaken die we in de toekomst beter kunnen doen. Brink XL heeft daarom besloten om vanaf december 2021 met het hele eigen wagenpark inclusief de meeneem heftrucks en de kranen over te stappen van fossiele diesel op HVO100 van energieleverancier AVIA Weghorst uit Enschede.

HVO100 staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en is een duurzame diesel die wordt gemaakt uit organisch afval. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen. Het is een schoner product dan normale diesel. Met HVO100 kan direct een CO2 reductie van 100% behaald worden van tank-to-wheel oftewel 90% van well-to-wheel.

Andere grote voordelen zijn een schonere verbranding, minder uitstoot van zwavel, fijnstof, stikstof en roet. HVO100 is een nagenoeg geurloze vloeistof, biologisch afbreekbaar. Bovendien veroorzaakt het bij de verbranding veel minder rook en reuk.

HVO is wel een wat duurdere brandstof dan gewone fossiele diesel en bovendien is HVO nog niet overal verkrijgbaar. Om het financiële risico te beperken zijn speciale afspraken gemaakt met AVIA Weghorst. HVO100 is vanaf december 2021 verkrijgbaar bij het AVIA tankstation op de Elsmoat in Enter, op een steenworp afstand van de vestiging van Brink XL. Daarnaast is het gebruik van HVO afgestemd met de betreffende truckleveranciers, mede dankzij het relatief jonge wagenpark hoeft Brink XL zich hierover gelukkig geen zorgen te maken.

Op de schouders van de huidige generaties rust een grote verantwoordelijkheid. De slogan van Brink XL luidt: “Gewoon beter met Brink”. De overschakeling op HVO100 is daarom een bijna vanzelfsprekende stap in de richting van volledig CO2 neutraal ondernemerschap. Door gebruik te maken van de logistieke diensten van Brink XL lift je daarbij dus automatisch in de goede richting mee!