Wethouder Janssen in vrachtauto van Brink naar Slagharen

De gemeente Hardenberg hecht grote waarde aan aandacht voor de veiligheid van kinderen in het verkeer. Daarom worden onder de noemer ‘Werken aan verkeersveiligheid, Hardenberg doet het!’ diverse verkeersveiligheidsprojecten georganiseerd, waaronder de projecten Streetwise en Dode Hoek.
De Verkeersouders (werkgroep Hardenberg) hebben hiertoe het initiatief genomen. Zij werken hierbij samen met de afdeling Hardenberg van Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Hardenberg. Verkeerswethouder Jannes Janssen geeft op maandag 29 september het startsein voor de projecten waar in totaal maar liefst 4000 basisscholieren uit de gemeente Hardenberg aan deelnemen.

ANWB Streetwise

Het project ANWB Streetwise leert kinderen van groep 3 t/m 8 door te oefenen met praktijksituaties beter om te gaan met situaties in het verkeer. Het project duurt maar liefst drie weken en bestaat uit de onderdelen ‘Blik en Klik’ voor de allerjongsten, ‘Hallo Auto’ voor de groepen 5 en 6 en ‘Trapvaardig’ voor de hoogste klassen.

Dode Hoek

Het project Dode Hoek wordt georganiseerd door de Chauffeurs Vereniging Friesland en leert kinderen van de groepen 7 en 8 veilig om te gaan met vrachtwagens in het verkeer, met name voor wat betreft de zichtbaarheid van de fietser voor de vrachtwagenchauffeur, de zogenaamde dode hoek van een vrachtwagen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee speciale trucks met oplegger. Het project Dode Hoek heeft zowel een theoretisch gedeelte duurt een week.

Op maandag 29 september geeft wethouder Jannes Janssen het startsein voor het project Streetwise om 08.15 uur op de parkeerplaats van Sporthal ‘t Noorderslag in Slagharen. Om 10.15 uur geeft de wethouder het startsein voor het project Dode Hoek op de parkeerplaats bij wijkvereniging de Wiekstee in Hardenberg.