Gunjezelfderuimte vrachtwagen van Brink

De wooncampagne die de komende jaren in Hardenberg wordt gevoerd heeft als slogan ‘Hardenberg, gun jezelf de ruimte’. Niet alleen wordt via een trailer promotie voor het wonen en werken in de gemeente gemaakt, ook wordt een speciale website met allerlei informatie en diverse acties ingezet om de aandacht op Hardenberg te vestigen. Op de website www.gunjezelfderuimte.nl kan het publiek lezen wat de gemeente haar inwoners zoal te bieden heeft.
“Er zijn veel argumenten om in de gemeente Hardenberg te komen wonen, de prettige, schone en veilige leefomgeving, de mooie natuurgebieden en uitgestrekte weilanden, maar ook de veelheid aan voorzieningen, de betaalbaarheid van de huizen en het vriendelijke, behulpzame en nuchtere karakter van haar inwoners” schetste wethouder Douwe Prinsse bij de start van de wooncampagne.

Dat er nu een speciale wooncampagne wordt gevoerd komt doordat met name in Hardenberg en Dedemsvaart de komende jaren meer huizen en appartementen gebouwd worden, dan strikt noodzakelijk is voor de aanwas van de eigen inwoners. “Beide kernen zijn groeikernen en de toename van het aantal inwoners is belangrijk om de huidige voorzieningen in stand te houden.”