Versterking voor de afdeling vertikaal transport

Voor het verrichten van hijswerkzaamheden in de bouw moet de chauffeur in het bezit zijn van een deskundigheidsbewijs volgens NEN EN 45013. Alleen de nodige ervaring is dus niet voldoende. De deelnemers moeten voorafgaand aan het examen een 5-daagse dagcursus volgen. De nadruk bij de cursus Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie ligt op het veilig hijsen, kantelen en plaatsen van zware lasten en het werken met behulp van handseinen. Deelnemers doen kennis en vaardigheden op met betrekking tot het opstellen, de stabiliteit en belastbaarheid van de kraan en de werking van het hydraulisch systeem.

Er zijn bij Brink inmiddels 4 personen gekwalificeerd als “Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie”. Daarnaast werken er bij Brink 6 chauffeurs met het certificaat “Machinist Autolaadkraan”. Alle chauffeurs bij Brink hebben het zg. heftruckdiploma.