Open Bedrijvendag Enter op 30 juni 2018

Vanaf 26 mei 2018 zal Brink XL een gloednieuwe sorteerhal speciaal voor de logistieke afhandeling van lengtegoederen in gebruik gaan nemen. Als vestigingsplaats is hierbij zowel letterlijk als figuurlijk gekozen voor een A1 locatie. Om precies te zijn op industrieterrein “de Elsmoat” in Enter.

De locatie biedt alle ruimte voor het simultaan en zijdelings laden en lossen van meerdere vrachtwagens tegelijk. Hiermee kunnen deelzendingen met lange en vaak kwetsbare goederen snel en met minimale risico’s worden overgeladen in efficiënte routes die door heel Nederland en België rijden. Brink XL organiseert dit al jaren voor meerdere klanten in de hout-, bouw, tuinrecreatie en infra sector. Het gaat hierbij meestal om hout en plaatmaterialen, kunststof profielen, buizen en kabelhaspels. De activiteiten zijn de laatste jaren behoorlijk toegenomen en er waren op de bestaande vestigingen in Goor en Hardenberg geen goede uitbreidingsmogelijkheden.

Op zaterdag 30 juni 2018 wordt in Enter de Open Bedrijvendag georganiseerd, een mooie kans voor iedereen om de nieuwe accommodatie van Brink XL te komen bekijken.

Wat valt er op deze dag allemaal te zien en te beleven?

  • Diverse demonstraties vrachtwagen laden in ons nieuwe laad- los- sorteercentrum. We laten dit zien met gewone heftrucks en ook met de meeneemheftrucks waarmee onze vrachtwagenchauffeurs onderweg zo’n beetje overal zelfstandig kunnen laden en lossen.
  • Zelf wel eens met een heftruck gewerkt? Je mag het bij ons proberen onder deskundige begeleiding van Gert Jan Denekamp van Transport Scholingscentrum uit Wierden.
  • Ooit meegereden op een vrachtwagen? Dan kan op 30 juni bij Brink XL en als je het durft mag je zèlf het stuur ter hand nemen in een lesauto van Rijschool Brünen.
  • Is bovenstaand misschien net iets te spannend? Probeer dan eerst eens of je 50 ton kunt bedwingen in de speciale vrachtwagen simulator van het Sector Instituut Transport & Logistiek.
  • Met vrachtwagens kan je ook racen, niet alleen op het circuit maar ook off-road. Kom bij Brink XL de Dakar ralley truck en de MAN TGS Drift Truck van het Becx TDS racing team bekijken.
  • Met de ingebruikname van onze nieuwe sorteerhal maken we een grote sprong voorwaarts. Dat geldt ook voor ons recentelijk vernieuwde ultra moderne wagen park.
  • Daarnaast maken wij een knipoog naar het verleden met een aantal tentoongestelde oldtimer vrachtwagens die ook beslist de moeite waard zijn om even bij stil te staan.
  • Ben je tijdens je bezoek enthousiast geworden, of had je al plannen om te gaan leren en werken in de logistiek laat je dan uitgebreid informeren op ons mini werkplein wat we samen hebben georganiseerd met het Werkplein Twente, STL werkt en Uitzendorganisatie Trilabor.
  • Kinderen zijn ook van harte welkom bij Brink XL en mochten ze uitgekeken raken dan kunnen die zich lekker uitleven op ons springkussen.

Ben je geïnteresseerd geraakt of gewoon nieuwsgierig? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 30 juni bij Brink XL aan de Bleek 8, 7468 DL in Enter. Aanmelden is niet nodig, de poort staat open tussen ’s ochtends 11 en ’s middags 17 uur!