Twee Volvo FH 460 6×2 trekkers in gebruik genomen

Met de ingebruikname van twee Volvo FH 460 Euro 6 trekkers is er wederom een positieve stap gezet in de verduurzaming van het wagenpark van Brink XL. De trekkers zijn uitgerust met een extra as om overbelading van de trekas te voorkomen. Brink XL is actief in het vervoer van lengtegoederen hout- en plaatmaterialen in groepage. Bij het lossen van de eerste adressen achter uit de oplegger ontstaat er vaak meer druk op de achteras van de trekker. Om overbelading van deze achteras tegen te gaan is een extra as daarom een welkome aanvulling en is er gekozen voor dit type trekker. Met de uitstekende trekkracht van de 460 PK sterke motoren is vlot mee te rijden in het verkeer en kan daarnaast tevens brandstof worden bespaard. De chauffeurs zijn inmiddels getraind om defensief en zuinig te rijden.