Harry Wielens weer de behendigste met bakwagen

Bijna een jaar geleden kwam onze chauffeur Harry Wielens zeer onfortuinlijk ten val. Ten gevolge hiervan moest Harry zijn truck geruime tijd laten staan.

Inmiddels is hij al weer een paar maanden aan het werk en gelukkig is hij het rijden niet verleerd, integendeel, sinds kort mag een trotse Harry zich weer “Nationaal kampioen behendigheidsrijden” noemen.

Hieronder het krantebericht uit de Tubantia:

HAAKSBERGEN – Voor de derde keer is Harry Wielens (53) Nederlands kampioen behendigheid op de bakwagen geworden. Afgelopen weekeinde bleek hij in Melissant (Zuid-Holland) het beste te kunnen manoeuvreren met de bakwagen.


„Je moet dertien behendigheidsproeven doen. Het is soms echt centimeterwerk”, zegt de Haaksbergenaar. „Je moet het wel een aantal keren gedaan hebben, anders lukken de proeven niet. Je moet bijvoorbeeld weten in welke hoek je moet aanrijden. Het is niet iets wat je zomaar even in een dag leert”, zegt Wielens.

Hij doet al jaren aan dergelijke wedstrijden mee. „Het is een uit de hand gelopen hobby.” Het afgelopen jaar nam hij met het Nederlandse team deel aan een internationale wedstrijd in Italië. „Werden we met het team eerste in de categorie truck met oplegger en in de klasse bakwagens. De internationale wedstrijden worden om het jaar gehouden. Dit jaar dus niet.”

Een bakwagen is een vrachtwagen waarbij de bak vast zit aan de cabine, anders dan de oplegger, die een draaipunt kent tussen beide. In het dagelijks leven rijdt Wielens voor zijn werkgever Wibbelink in Goor in een truck met oplegger. Om met zo’n wagen mee te doen op het kampioenschap, ziet hij niet zo zitten. „In die categorie doen al genoeg jongens mee.”

bron: Tubantia, dinsdag 15 september 2009